Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

125 dla dużego faceta

Strona główna Fora Rankingi 125 dla dużego faceta

Przeglądają 9 wpisy - 1 przez 9 (z 9 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #13903 Reply
    Karol
    Gość

Cześć,
    poszukuje 125 ccm. Jestem mężczyzną, który ma 197 cm wzrostu i 112 kg wagi. Wobec tego wiele motocyklów odpada, gdyż po prostu wyglądał bym na nich dość śmiesznie. Dodatkowo osiągi byłyby niezbyt zadawalające. Chciałbym 125 ccm głównie do przejazdu z domu do pracy przez zawsze zakorkowany Kraków oraz weekendowo na wyjazdy w okoliczne miasteczka – tak do 100 km. Z tego względu chciałbym dowiedzieć się od kogoś doświadczonego jaki motocykl 125 byłby najlepszy. Tak wiem. Odpowiedź zapewne będzid „Varadero”. Sęk w tym, że chciałbym wydać troszkę mniej na motocykl. Jeżeli jest jakiś model, który byłby podobny osiągami do Varadero chętnie wysłucham.
    Dziękuję z góry.

#13904 Reply
    Karol
    Gość

Zapomniałem dodać, że te trasy 100km chciałbym pokonywać z pasażerem – partnerką drobnej postury.

#13908 Reply
    M. K.
    Gość

Nie żałuj kasy i kup varadero. Ba! Wydaj jeszcze kasę na jakiegoś fachowca, żeby ocenił sprzęt. Jeśli nie masz teraz, to od czekaj rok. Będziesz Pan zadowolony.

Ja postrury równie slusznej (187/105) z pasażerka zjeździliśmy Bieszczady, Mazury i całe wybrzeże. Co prawda dość niespiesznie, ale zawalidrogami nie byliśmy.

Przy sprzyjających warunkach utrzymywanie 100 km/h to nie problem. A i nie będziesz wyglądał jak Sancho Pansa na ośle.

Motorek nie spalił mi nigdy więcej jak 3,2 l/100km na dlugoddystansowej trasie we dwoje, a przy tym jest bardzo wygodny.

W klasie 125 nie ma nic lepszego w klasie turystycznej. Stąd te chore ceny. Niemniej jednak uwierz mi, że warto.

#13909 Reply
    PeterP
    Gość

Ja bym brał albo varadero albo hyosunga jak by się w dobrej cenie trafił, lecz przy twoich gabarytach i chęci podróżowania we dwoje raczej bym się nastawiał na zrobienie prawka i zakup czegoś większego pojemnościowo

#13916 Reply
    Karol
    Gość

Dziękuję za pomoc.
    Na prawko kat A brakuje mi tylko egzaminu – kurs już jest. Biorąc jednak pod uwagę jak ile się czeka i to, że nie jest powiedziane, że zdam za pierwszym razem chciałbym kupić 125, żeby już sobie jeździć. Najwyżej sprzedam za rok, a skoro Varadero ma ciągle tą samą cenę to chyba nie byłby to problem:)

#13918 Reply
    jas13
    Moderator

Jak nie Varadero, to może mały Shadow albo Hyosung Aquilla. Ale lepszym pomysłem zapisać się na egzamin

#14155 Reply
    Karol
    Gość

Cześć,
    kupiłem Viaderko i wszystko ogólnie jest ok. Jednak ciągle mam 5 kresek ( o jedną kreskę więcej niż połowa), czasem 4. Chodzi o temperaturę silnika. Czy to normalne ze względu na upały? Dodam, że nie ma znaczenia czy jestem w trasie czy w mieście.
    Pozdrawiam:)

#14308 Reply
    Igor
    Gość

Witam,

mam podobne gabaraty do Twórcy postu 197 cm, 105 kg, i zastanawiam się mocno nad
    https://www.otomoto.pl/oferta/hyosung-gv-125-aquila-gv125-kat-b-z-niemiec-ubrany-finansowanie-transport-ID6BVSWW.html#5c1f7f831f

Alternatywnie myślałem, nad Junakiem m12 ze względu na wysoką kierownice i całkiem ok rozmiar (robiłem przymiarkę)

Natomiast ma prawie 9 tys przebiegu. Czy na moto to jeszcze ok? Dam radę nim pojeździć parę sezonów?

Interesuje mnie tylko type chopper-owy :-).

Pozdrawiam serdecznie

#14310 Reply
    PeterP
    Gość

9 tysięcy km przebiegu to praktycznie nowy motocykl

Przeglądają 9 wpisy - 1 przez 9 (z 9 w sumie)
Odpowiedz do: 125 dla dużego faceta
Twoje informacje